I lager.

Vollwertpellets- Havrefri - kallpelletterade fullvärdepellets - 25 kg

375 SEK

Mer än bara ett pelletsfoder


Grovfoder, havre och pellets. Så fodras de flesta hästar. Ofta med stora kvalitetsskillnader och ofta utan möjlighet till förändringar. Då är det viktigt att åtminstone en faktor är analyserad och skapar en säkerhet och garanterar toppkvalitet. VollwertPellets ger en grundfodring av oöverträffad kvalitet.

- Förstklassigt foder och stor mångfald
- Kallpressad utan bindningsmedel
- Effektiv och mycket användbar
- Med örter, oljor och oljefrön

DET ÄR ENKELT ATT FODRA
Vollwertpellets är ett kompletteringsfoder av högsta kvalitet och kan användas som det enda kraftfodret tillsammans med grovfoder och vatten. Tack vare en ovanligt hög smältbarhet och ett varierat innehåll av närings- och vitalämnen är Vollwertpellets lämpligt till hästar av alla raser både på underhållsnivå och på tävlingsnivå. Vollwertpellets är helt utan havre och kan därför användas även till temperamentsfulla hästar. Vollwertpellets kan användas som det enda kompletteringsfodret, men är också lämpligt som komplement till havre eller i kombination med müsli.

FULLVÄRDE BETYDER KALLPRESSAT
Som alla St. Hippolyts produkter blir också denna pellets framställd vid en temperatur under 40 ºC utan tillsatta bindnings- eller konserveringsmedel utan endast de som finns naturligt i råvarorna används (t.ex. växternas egna enzymer, vitaminer och sekundära växtämnen). Härmed bevaras den matsmältningsfrämjande grova strukturen och de annars välkända problemen med pelletsfoder undviks. Vollwertpellets har ändrat pelletsfodrets dåliga rykte. En utmärkt matsmältning och hög smaklighet är ett kännetecken för detta allround-foder. Denna pellet äts gärna och tack vare den grova strukturen uppnås en lång tuggtid. Mer än 150 olika komponenter ingår i Vollwertpellets så att hästen av denna mångfald kan utnyttja exakt de näringsämnen som den har behov av. Härmed kompenseras det för att hästen får en ensidig kost genom ofta endast 5-6 olika grässorter i grovfodret.

EKONOMISK FODRING
Flera års användning i stora hästanläggningar har visat att hästarna uppnår ett bättre foderutnyttjande. En reducerad mängd kompletteringsfoder skonar matsmältningssystemet och hästarna får högre vitalitet och högre motivation, är avslappnade och ridbarheten är hög. Även pälsbyte och stress hanterar hästarna som regel bättre.

SAMMANSÄTTNING
Kornflingor, snittad lucern, vetekli, havreskalskli, blandning av oljefrön (linfrön, solroskärnor, raps) 7 %, betfibrer, äppelmäsk, majsgroddar, kryddörter (pepparmynta, rosmarin, fänkål, kamomill, bockhornsklöverfrön) 2,2 %, korngroddar, vindruvkärnextrakt, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), majsflingor, melass, vört, salt, öljäst

UTFODRINGSREKOMMENDATION
Ca 500-800 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet. Mängden fördelas på flera måltider. Vid lägre tilldelning eller näringsunderskott rekommenderas mineraltillskott som Gemüse-Kräuter-Mineralien eller MicroVital.

1 liter = ca 750 g Vollwertpellets

FÖRPACKNING
Säck 25 kg
1/1 pall 825 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein10,2 %   Stärkelse19,5 %  
 Råfibrer12,6 %   Socker4,0 %  
 Råfett3,8 %   Kalcium1,1 %  
 Råaska9,0 %   Fosfor0,5 %  
   Magnesium0,3 %  
 Smältbart råprotein86 g/kg   Natrium0,5 %  
 Omsättbar energi9,4 MJ/kg    
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A15.000 IE   Vitamin B1240 mcg  
 Vitamin D31.600 IE   Biotin330 mcg  
 Vitamin E80 mg   Niacin50 mg  
 Vitamin B110 mg   Folinsyra6 mg  
 Vitamin B210 mg   Pantothensyra20 mg  
 Vitamin B65 mg   Kolin450 mg  
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn100 mg   Jod1,5 mg  
 Zink150 mg   Kobolt1,5 mg  
 Mangan75 mg   Selen0,5 mg  
 Koppar30 mg