I lager.

SuperCondition®- koncentrerad, lätttillgänglig energi till högpresterande tävlingshästar samt i avel/under avelssäsong - 5 kg

385 SEK

Tillskott vid tävling


När hästen rör sig smidigt och liksidigt genom hela kroppen och när den reagerar snabbt på hjälperna, då upplever man en speciell glädje i ridningen. Hästar som gärna låter sig tränas och har lätt att bygga upp en stark och välfungerande
muskulatur.
En effektiv muskulatur är förutsättningen för att uppnå sportsliga resultat. En god blodförsörjning till musklerna är nödvändig för att säkra uppbyggnaden av hästen och ge den kraft och uthållighet. SuperCondition bidrar med tillförseln av specifika näringsämnen till muskelämnesomsättningen.

- Högt innehåll av antioxidativa vitaminer
- Högt innehåll av muskelrelevanta mineraler
- Optimalt innehåll av förstklassigt protein
- Uppbyggande och skyddande i ett
- Dopingfri

ÖKAD MOTIVATION

En välfungerande ämnesomsättning i musklerna visar sig direkt genom en mycket snabb uppvärmningsfas och själva muskeluppbyggnaden börjar mycket tidigt under träningen. Det betyder snabbare träningsresultat och reducerat slitage på kroppen. En optimerad ämnesomsättning i musklerna ger snabb nedbrytning av avfallsprodukter i dem (bl.a.
mjölksyra) och bidrar därmed till en snabb återhämtning och ökad motivation till nästa träningstillfälle. Samtidigt ökas uthållighets- och prestationsegenskaperna.

GRUNDUTFODRINGEN RÄCKER INTE
Hästar vars muskler är mycket belastade har behov av en ökad mängd muskelrelevanta näringsämnen som vanligtvis inte finns i tillräckligt stor omfattning i det vanliga kompletteringsfodret. SuperCondition fokuserar just på tillförseln av dessa beståndsdelar som understödjer utrensningen och uppbyggnaden.
Brist på specifika näringsämnen kan leda till muskelspänningar, hårda muskler och sluta med muskelskador och kan på längre sikt skada hela rörelseapparaten (senor och leder). SuperCondition jämnar ut dessa brister både snabbt och långvarigt.

TILLSKOTT DÄR DU MÄRKER SKILLNADEN
Ingredienser av högsta kvalitet och ett målinriktat innehåll av vitaminer och mineraler gör det möjligt att använda SuperCondition som ett koncentrat med några få hundra gram dagligen. Speciellt intressant är SuperCondition till tävlingshästar och som tillskott till hingstar under betäckningssäsongen och i samband med unghäst- och hingstchampionat. Men också fritidshästen har glädje av SuperCondition då det ger en smidig och aktiv häst som inte har problem med stela muskler.

SAMMANSÄTTNING
Majsgroddar 25 %, kornflingor (malda), vört, blandning av finmalda oljefrön (linfrön, olrosfrökärnor, fänkålsfrön) 5 %, äppelsirap, blandning av kallpressade oljor (linfrö-/solrosolja) 2,8 %, salt, vindruvskal, kryddväxter (rosmarin, hagtorn) 2 %, havsalgmjöl, öljäst, magnesiumacetat, vindruvkärnextrakt, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt)

UTFODRINGSREKOMMENDATION
Ca 50-100 g per 100 kg kroppsvikt dagligen utöver det ordinarie fodret.

Obs. Täcker inte hästens grundläggande mineralbehov.

1 liter = ca 800 g SuperCondition
1 mått = ca 130 g 


FÖRPACKNING
Hink 5 & 10 kg
Säck 20 kg

Læs om Christina Fravns erfaringer med SuperCondition i forbindelse med hendes arbejde som hestemassør

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein14,0 %   Stärkelse20,0 %  
 Råfibrer6,0 %   Socker3,9 %  
 Råfett10,0 %   Kalcium0,9 %  
 Råaska9,0 %   Fosfor0,5 %  
   Magnesium0,3 %  
 Smältbart råprotein99 g/kg   Natrium1,2 %  
 Omsättbar energi11,8 MJ/kg   Lysin1,3 %  
    Methionin0,8 %  
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A24.000 IE   Vitamin B1250 mcg  
 Vitamin D32.600 IE   Biotin270 mcg  
 Vitamin E2.000 mg   Niacin55 mg  
 Vitamin C5.000 mg   Folinsyra7 mg  
 Vitamin B11 mg   Pantothensyra26 mg  
 Vitamin B215 mg   Kolin550 mg  
 Vitamin B67 mg    
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn180 mg   Jod2,0 mg  
 Zink300 mg   Kobolt6,0 mg  
 Mangan460 mg   Selen1,1 mg  
 Koppar25 mg