KRAFFT PLUS PROTEIN

299 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

KRAFFT PLUS PROTEIN

Koncentrerat kompletteringsfoder som tillför protein i kombination med fett, fibrer samt vitaminer och mineraler i balanserade proportioner. Kan användas som enda kraftfoder då behoven täcks med en förhållandevis låg giva, eller till hästar med högre energibehov i kombination med spannmål.

Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

  • Högt proteininnehåll
  • Återvinningsbar papperssäck 20kg
  • Klimatmärkt
  • Tänk på mineraltillförseln ifall rekommenderad giva inte utfodras
  • Pellets 8mm

 

Utfodringsanvisningar:

Lämplig giva bör baseras på näringsvärdet i grovfodret och hästens arbete, tillväxt och dräktighet/digivning.

Ett riktvärde för en vuxen häst är ca 0,1 kg PLUS Protein/100 kg häst (lätt arbete) till 0,2 kg PLUS Protein/100kg häst (medel-hård träning) och 1-1,5 kg torrsubstans grovfoder/100 kg häst.

1 liter KRAFFT PLUS PROTEIN = ca 0,7 kg.

För individuell rådgivning ring eller maila Krafft Direct: 020 – 30 40 40 eller direct@krafft.nu.


RÅVARUINNEHÅLL

SOJA EXTRAHERAD OCH ROSTAD

Sojamjöl som huvudsakligen bidrar med protein. Fettet i böna är utvunnet genom extrahering vilket gör dess innehåll av fett lägre än när hela bönan används.

VETEKLI

Vetekli innehåller mestadels skal och fragment av vete som blir kvar efter att den stärkelserika kärnan tagits bort, den består alltså av mindre stärkelse och mer fiber än helt vete. Vetekli har goda dietiska egenskaper och är rikt på B- vitaminer. Vetekli dammar lätt och har en låg volymvikt, tänk på att väga torrvikt, bör utfodras blött. Har ett högt fosforinnehåll som dock är svårsmält.

GRÖNMJÖL

Nermalt gräs som innehåller, liksom lusern, mycket protein av god kvalitet och mycket växttråd. Används tillsammans med lusern och har mycket god smaklighet. Gräset skördas 3-4 gånger per säsong beroende på väderbetingelser för att nå optimal kvalitet.

HAVREKLI

Havrekli kan också kallas kli av skalad havre. Kännetecknas av goda dietiska egenskaper och högt innehåll av växtfiber och s.k. betaglukaner.

VETE

Vete har ett högt energiinnehåll, ett högt proteininnehåll men inte så bra proteinkvalité till unga hästar. Det klibbar lite, en egenskap som vi utnyttjar för att hålla ihop pellets (tillsammans med melass).

PRESSAD BETMASSA

Pressad betmassa är en fiberrik produkt från sockerindustrin med lågt sockerinnehåll, utan tillsatt melass. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, och innehåller ingen stärkelse, på så sätt bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller relativt mycket av den essentiella aminosyran lysin.

LUSERN

Lusern är en baljväxt som kännetecknas av högt proteininnehåll, bra proteinkvalitet och högt innehåll av växttråd. Det är en torktålig växt som ger upp till tre skördar. Kan också kallas Alfa Alfa. Ingår som råvara i fabrikstillverkade foder och kan även köpas som råvara i form av LUCERNE Chopped straw, LUCERNE Pellets och LUCERNE Pure Pellets. I LUCERNE Chopped straw och LUCERNE Pellets ingår melass, medan LUCERNE Pure Pellets är helt fri från tillsatt melass.

BETMELASS

Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

NATRIUMKLORID

Natriumklorid, dvs. koksalt används för att tillföra salt till fodret.

VEGETABILISK RAPSOLJA OCH FETT

Innehåller rapsolja som är ett energirikt fodermedel från raps, som tillför energi i koncentrerad form utan att innehålla stärkelse.

POTATISPROTEIN

Potatisprotein är som namnet anger ett protein från potatis. Det innehåller högkvalitativt protein där innehållet av de essentiella (livsnödvändiga) aminosyrorna metionin och lysin är högt. Potatisprotein har även en hög smältbarhet jämfört med andra proteinfodermedel, vilket innebär att hästen kan tillgodogöra sig stora delar av det potatisprotein den äter. Potatisprotein ingår som en viktig del i våra produkter.


ANALYSGARANTI /KG
Torrsubstans88 %
Smältbar energi (DE)12,2 MJ
Omsättbar energi (ME)10,5 MJ
Råprotein25 %
Smältbart råprotein210 g
Smältbart råprotein/energi (ME)20 g/MJ
Lysin15 g
Växttråd11 %
Råolja och råfett4,5 %
Stärkelse9 %
Socker7 %
Råaska13 %
Kalcium2 %
Fosfor1 %
Magnesium0,8 %
Natrium0,9 %
Kalium1,4 %
TILLSATSER /KG
Vitamin A30 000 IE
Vitamin D33 000 IE
Vitamin E1 200 mg
Vitamin C150 mg
Vitamin K30,3 mg
Vitamin B130 mg
Vitamin B230 mg
Vitamin B66 mg
Vitamin B120,3 mg
Pantotensyra15 mg
Niacin30 mg
Folinsyra6 mg
Biotin0,3 mg
Järn (sulfat)191 mg
Jod (kalciumjodat)0,36 mg
Kobolt0,9 mg
Koppar (kelat med aminosyror)60 mg
Koppar (sulfat)45 mg
Mangan150 mg
Zink300 mg
Selen1,2 mg
Selen (natrium selenit)0,6 mg
Beräknat klimatvärde (CO2 ekv.)456 g