Horsehage hösilage i storbalar ca 300 kg

1 080 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Produktinformation

Skördat Juni 2018, förbeställning, årets skörd är på väg till lager. leverans datum kommer i beställningsmail.
Eftersom tillgången på kvalitetshö är ett problem för hästägaren är HorseHage en ideal lösning. HorseHage är ett högkvalitativt, näringsrikt, och dammfritt stråfoder

Hantering
HorseHage levereras på pall. Lagring kan ske utomhus i skugga skilt ifrån hö och halm som kan locka till sig möss och råttor, 

Om produkten
Hästfodret är naturligt helstrågrovfoder baserat på bl.a. timotej och rödklöver. Grovfoder som bara innehåller gräs är ofta väldigt energirikt men innehåller lite protein och lite calsium. Kommer det in lite klöver i höet kan man räkna med att man får lite mera protein och calsium, men lite mindre energi.

Gräset på omkringliggane marker skördas när kvaliteten är som bäst. Produkten innehåller inga smakförstärkare, tillsatser eller konserveringsmedel. Bara rent, naturligt gräs.


I samband med skörd pressas gräset till balar med en speciell maskin. Därefter packas balarna in i paket som förseglas och märks. Allt sker omedelbart och i snabb följd för att uppnå bästa kvalitet. Inget foder från oss är ompackat.

Allt foder är närproducerat och därmed ett bra val för miljön.

Som grovfoder räknas det foder som tillverkas av växters blad och stjälk. Torrsubstansen består till ca 65% av kolhydrater av olika typer. De komplexa och svårsmälta kolhydraterna cellulosa och hemicellulosa ingår tillsammans med lignin i cellväggarna. Lignin är det vi kallar växttråd eller fiber. Får hästen hämta sin energi från de långsamma kolhydraterna i växtens cellvägg mår den bäst.

Näringsinnehåll i grovfoder varierar mycket mer än i kraftfoder. Späda, unga plantor av gräs och klöver innehåller mer näring än gamla. Kraftfoder görs av växtens fortplantningsorgan, fröet, och näringsinnehållet varierar därför mindre.

Det mesta kraftfoder som används i Sverige baseras på spannmål. Havre, korn, vete och majs är vanligast, men i en del sammansatta kraftfoder hittar man andra kraftfodermedel, ofta restprodukter från livsmedelsindustrin som t.ex. potatisprotein, sockerrester, vegetabiliska oljor, skal av havre eller vete etc. Kolhydraterna i spannmål är betydligt kortare och därmed snabbare än de i grovfoder. Energin i kraftfoder kommer huvudsakligen från korta, snabba kolhydrater, stärkelse. Kraftfoder är lätt att massproducera industriellt.

 

Historien om HorseHage började 1976 på den engelska landsbygden nära Paignton i Devon. En veterinär gjorde en förbigående anmärkning på foderproduktionen till lantbrukaren Mark Westaway. "Varför kan ingen tillverka foder speciellt för hästar, istället för att fodra med något menat för boskap?"

Idén grodde i Mark Westaways tankar. Han kom ihåg när hö gjordes i en höstack och att utsidan togs bort före utfodring för att avslöja sötdoftande hö inuti. Grunden till den goda kvaliteten låg i att gräset jäste något inne i höstacken och att torrsubstansen var korrekt.

Mark Westaway försökte återskapa denna process genom att hugga gräset och pressa balarna innan det blev för torrt och sedan packa balen i en dubbel plastsäck. Flera år gick åt i sökandet efter rätt produktionsteknik och paketering, speciellt för att finna en maskin som kunde göra jobbet. Till slut tillverkades maskinen av Mark Westaway själv i samarbete med ingenjören Roy Parris, som fortfarande arbetar för företaget idag.

Mark Westaway & Son utnämndes 1983 till kunglig hovleverantör. Detta efter att Drottningen av Englands häst "Burmese" utfodrats med HorseHage, då den led av andningsproblem.

Han är en av tiotusentals ponnyer och hästar som har haft glädje av HorseHages dammfria egenskaper. HorseHage har också levererats till det brittiska landslaget i fälttävlan vid varje OS sedan 1984.

 Mark Westaway ger två huvudsakliga anledningar till HorseHages framgång:

"Det är en naturlig produkt utan tillsatser och är det närmaste du kan komma naturligt gräs. För det andra gynnar det inte bara hästens andningssystem utan även dess matsmältningssystem. 25 års produktion har givit oss all den kunskap och erfarenhet vi behöver för att kunna skapa en högkvalitetsprodukt och våra försäljningssiffror bevisar detta."

 Vid beställning av väldigt många pallar krävs det att kunden kan lasta av själva, eller att man köper in ett parti och vi levererar 2 balar per gång med hästfoderbilen


Leverans i skåne eller avhämtning med hästfoderbilen, kan skickas i hela sverige, köper man många pallar stora och eller små 25 kilos vanliga horsehage, skickar vi i hela sverige, maila oss eller beställ min 9 pallar, så faktureras den faktiska fraktkostnaden i efterhand.