Hippofix Dricksvattenrening - 1 L

I lager.

298 SEK

Doseras direkt i hink, vattenkar eller vattentank. Hindrar tillväxt av bakterier och biofilm samt tillför syre.  Effekt: Hästarna dricker mer vatten Bättre vattenkvalité  Lättare att rengöra  Dosera ca 10ml per 10 liter vatten. Doseringstabell finns på flaskan. 


Även om man har en riktigt bra vattenkälla så bildas det snabbt bakterier och biofilm i vattenkoppar och vattenkar! Värme gör även vattnet syrefattigt.

Hippofix dricksvattenrening 
doseras i vattnet där den jobbar för att minskar tillväxt av bakterier och biofilm samt tillför syre. 

Effekterna är att Hästarna dricker mer vatten, dricker ett renare vatten och hinkar och vattenkar blir lättare att rengöra.

En studie på Wången
 visar att hästarna drack 35% mer vatten under den period som Hippofix doserades in i vattenledningen.Perfekt för bl.a. presterande hästar och för att minska risken för kolik m.m.

        


Produkten är baserad på en unikt stabiliserad väteperoxid som har tillverkats mot andra branscher i över 25 år.

Den är livsmedelgodkänd och används i annat varumärke bl.a. till tandläkarstolar för ett bakteriefritt vatten.

Hippofix kan doseras direkt i vattenkaren med en 1 liters doseringsflaska eller med pumpteknik in i vattenledningen till stallet.

Vid en installation rengör vi vid behov befintliga vattenrör från den biofilm som bildats. I äldre rör är vattnet som kommer ur rören under rengöring helt svart.

Admir Zukanovic som är huvudtränare på ett av Sveriges snabbast växande travstallar Stall Denco har inte lämnat något åt slumpen. Han har sett till att hästarna har det bästa fodret och vattnet då det gäller att jobba med det man kan påverka när det gäller träning av högt presterande hästar. Speciellt då konkurrensen är extrem hård i Trav-Sverige.

Se nedan en intervju med "Adde" där han berättar hur han ser på hur viktigt vatten är till hästarna och vad han ser för resultat med Hippofix Vattenrening.