Endast i butik Champions Claim® - till tävlingshästar för mer balanserad energi

I lager.

425 SEK

Vetenskapligt utvecklat prestationsfoder


Champions Claim till tävlingshästar är utvecklat i samarbete med Kentucky Equine Research Institute (KER). Recepten är baserade på resultat från forskning för toppresterande tävlingshästar. Hästar som har deltagit i OS, i trav- och galoppsportens elitskikt samt distanshästar på allra högsta nivå.

- Muskelunderstödjande näringskombinationer
- Med 300 mg naturligt vitamin E per kg
- Utan örter, mycket hög smaklighet
- Innehåller havsalger, oljor och oljefrön

VETENSKAPLIGT BEVISAT
KER forskar med målet att förbättra hästens hälsa och prestation. I Tyskland är KERs partner St. Hippolyt och de utvecklade fodren till prestationssport heter Champions Claim och Racing. För högre sportsliga prestationer krävs inte endast styrka och uthållighet utan också bra koncentrationsförmåga och ett stabilt humör.
St. Hippolyts hästfoder har ett moderat stärkelseinnehåll. Det är fastslaget att en stärkelsefattig fodring med konstant fett- och fiberhalt ger en lägre ökning av muskellaktatoch
koldioxidproduktion och därmed en bättre hjärtfunktion och ökad uthållighet. Även reducerad svettutsöndring, förbättrade luftvägar och färre matsmältningsstörningar kan härledas till en sådan fodring. Den låga insulinutsöndringen och den följande låga cortisolstigningen ger en bättre stresstolerans och en mer avslappnad häst.

EN PRODUKT – 2 INSATSVARIANTER
Champions Claim är optimal till tävlingsgrenar som dressyr, hoppning, fälttävlan, western- eller körsport, där det finns behov av både aerob-/anaerob energiomsättning i musklerna.
Till andra tävlingsformer som distansridning eller trav- och galoppsport kan en kombination med oljor eller spannmål användas, så energitilldelningen anpassas efter behoven.

CHAMPIONS CLAIM + OLJA
Distansridning kännetecknas av uthållighet under många timmar. För att undvika att det bildas mjölksyra i musklerna är det en fördel att fodra på en lågglykemisk nivå med begränsad mängd kolhydrater. Därför används Champions Claim tillsammans med högkvalitativa oljor, t.ex. HippoLinol, så att det ökade behovet av fettsyror till den aeroba muskelomsättningen tillgodoses.

SAMMANSÄTTNING
Kornflingor, majsflingor, betfiber, fullkornshavreflingor 10 %, betblast, snittad lucern, blandning av oljefrön (linfrön, solroskärnor) 5 %, Palatin sojaflingor*, blandning av kallpressade oljor (majsgrodd-/
linfrö-/solroskärnolja) 3 %, äppelmäsk, vetekli, majsgroddar, äppelsirap, snittat, varmluftstorkat alphö, himalayasalt, vetegroddar, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), havsalgmjöl, öljäst, fruktättika 

* GMO-fri, producerad i EU, hydrotermiskt behandlad

UTFODRINGSREKOMMENDATION
Ca 500-700 g per 100 kg kroppsvikt dagligen
tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet. Vid lägre tilldelning eller näringsunderskott rekommenderas mineraltillskott som Gemüse-Kräuter-Mineralien eller MicroVital.

1 liter = ca 550 g

FÖRPACKNING 
Säck 20 kg
1/1 pall 840 kg

      
 

VI REKOMMENDERAR

 
 m Vid ökat energibehov eller vid mindre tilldelning kan det kombineras med t.ex. havre, StrukturE, NaturMüsli, HippoLinol, Palatin Höcobs eller Luzerne Mix
m
     
ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein11,0 %   Stärkelse23,6 %  
 Råfibrer8,0 %   Socker8,2 %  
 Råfett7,0 %   Kalcium1,2 %  
 Råaska7,0 %   Fosfor0,5 %  
   Magnesium0,3 %  
 Smältbar råprotein92 g/kg   Natrium0,4 %  
 Omsättbar energi11,5 MJ/kg     
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A11.000 IE   Vitamin B1235 mcg  
 Vitamin D31.100 IE   Biotin400 mcg  
 Vitamin E320 mg   Niacin60 mg  
 Vitamin B110 mg   Folinsyra4 mg  
 Vitamin B213 mg   Pantothensyra20 mg  
 Vitamin B66 mg   Kolin800 mg  
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn650 mg   Jod2,5 mg  
 Zink500 mg   Kobolt3,5 mg  
 Mangan450 mg   Selen2,5 mg  
 Koppar110 mg